Generalni konzulat RS Muenchen /Novice /
19.04.2013  

"GK RS München je 18.4.2013 skupaj z lektoratom slovenščine na univerzi LMU v Münchnu organiziral glasbeno literarni večer z Vladom Kreslinom v klubu »Loft«.

 

Udeleženci lektorata so ob tej priložnosti prevedli nekatere pesmi avtorja iz zbirke »Pojezije«, GK pa je omogočil tiskanje dvojezične brošure, ki smo jo razdelili publiki. Avtor je pesmi interpretiral v slovenskem jeziku, študent slovenščine jih je bral v nemščini.

Dogodek ocenjujemo kot zelo pozitiven, našteli smo okoli 100 gostov mlajše in starejše generacije ter različnih sfer družabnega življenja, slovenskih izseljencev in njihovih nemških prijateljev ali kolegov. Po že ustaljeni praksi smo dogodek promovirali preko spletnih omrežij, elektronske pošte in različnih kontaktnih točk kulturne promocije v Münchnu. Med drugimi je bil prisoten vladni direktor, ki je v  Bavarski državni pisarni pristojen za Slovenijo.

Vlado Kreslin je ponovno dokazal, da jezik ni ovira pri posredovanju kulturnega sporočila Slovenije in veseli nas, da je s svojo interpretacijo uspel navdušiti tudi nemško govoreče.

Večer so finančno podprli MZZ RS (kulturna žepnina), Center za slovenščino in Bavarsko slovensko društvo. Pogostitev je deloma prispeval GK iz redne reprezentance, radodarno nas je podprl tudi slovenski gostinec, lastnik restavracije Dalmatiner Grill, g.  Kovačec iz Münchna.