Generalni konzulat RS Muenchen /Novice /
19.12.2012  

Zbiranje podpisov volivcev v podporo zahtevi za razpis Zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o zdravstveni dejavnosti

Dušan Harlander, Krka 17, Novo mesto je v Državni zbor Republike Slovenije vložil pobudo volivcem zarazpis zakonodajnega referenduma o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o zdravstveni dejavnosti, ki ga je državni zbor sprejel na seji 21.11.2012.

 

V postopku je bilo ugotovljeno, da pobuda izpolnjuje pogoje, zato je predsednik Državnega zbora kot prvi dan roka zbiranja podpisov volivcev določil četrtek, 03.01.2013, kot zadnji dan pa sredo, 06.02.2013.

 

Za zbiranje podpor je pobudnik določil geslo: »PROTI CENTRALIZACIJI ZDRAVSTVA«

 

Podporo referendumu lahko podajo tudi volivci s stalnim ali začasnim prebivališčem v Nemčiji in sicer tako, da na Generalnem konzulatu RS v Münchnu ali v času konzularnih ur v Stuttgartu osebno izpolnijo ter podpišejo ustrezen obrazec podpore ter uradni osebi Generalnega konzulata predložijo osebni dokument, na podlagi katerega uradna oseba overi podpis volivca.

 

Izpolnjen in overjen obrazec podpore nato volivec sam posreduje na naslov: Zavod za zdravstveno varstvo Novo mesto, Mej vrti 5, 8000 Novo mesto.   

 

Za dodatna pojasnila se lahko obrnete neposredno na Generalni konzulat RS v Münchnu.