Generalni konzulat RS Muenchen /Novice /
07.12.2012  

Slovensko-nemški hip hop večer z Muratom in Partizanom, 6.12.2012

Generalni konzulat RS München je 6.12.2012 priredil hip hop večer z Markom Gregorčičem - Muratom in Andrejem Murašovom - Partizanom.

Slovensko- nemška zasedba je v klubu Orangehouse (Feierwerk) v Münchnu predstavila projekt "SLOJTSCH", dvojezično hip hop zgoščenko. Glasbenika sta k sodelovanju povabila tudi DJ-a in druge izvajalce, tako da je bila publika deležna prave glasbene in tudi jezikovne poslastice v slovenskem, nemškem, francoskem in ruskem jeziku. GK je vabil predvsem mlajšo publiko: v Münchnu živeče mlade Slovence, ki so se preselili v zadnjih letih, študente slovenistike in drugih smeri ter vse, ki jih zanima tovrstna glasba. Dogodka se je udeležilo ca. 70 ljudi. Razveseljivo je, da se je zbrala pisana druščina iz različnih sfer, kar je bil tudi naš cilj: povezati ne le slovensko skupnost, ampak privabiti tudi lokalno in mednarodno publiko.

Upoštevajoč pestro kulturno in zabavno ponudbo Münchna v adventnem času smo z obiskom in odzivi zelo zadovoljni.

Ob robu glasbenega nastopa smo na velikem platnu pokazali tudi film "V letu hip hopa" z nemškimi podnapisi, ki so jih študentje lektorata slovenščine na LMU prevajali v okviru projekta "Svetovni dnevi slovenskega dokumentarnega filma." Dokumentarec je bil tematska uvertura v glasbeni večer, saj v njem nastopa tudi Murat - M. Gregorčič.